Dinti de cupe, lame si cupe

Lanturi si role

Axe si transmisii

Axe si transmisii

Noutati

Bonfiglioli cumpara de la Carraro pachetul majoritar la O&K Antriebstechnik

22.12.2015

  

Carraro, care detinea pana in prezent firma germana O&K Antriebstechnik, a vandut 55% din actiuni companiei Bonfiglioli, ce devine in acest fel actionar majoritar. O&K Antriebstechnik este specializata in dezvoltarea si producerea de componente (angrenaje planetare) pentru utilaje de constructii, pentru mine, macarale si aplicatii marine.

Bonfiglioli a platit 25,7 milioane euro pentru cele 55 de procente, in vreme ce Carraro, cu 45% din actiuni, isi pastreaza un rol strategic ca si partener principal in furnizarea diferitelor componente.
Din punct de vedere industrial, Bonfiglioli isi extinde gama cu produse destinate aplicatiilor de putere mare, ce pot fi puse in valoare prin reteaua sa extinsa de vanzari, in vreme ce Carraro se va concentra pe dezvoltarea produselor inovatoare - in special transmisii - concepute pentru echipamente de constructie si agricole.

Semnarea tranzactiei s-a facut la Milano, intr-un cadru festiv, prin participarea Soniei Bonfiglioli, Presedinte Bonfiglioli Riduttori SpA si a lui Enrico Carraro, Presedinte Carraro SpA.