Dinti de cupe, lame si cupe

Lanturi si role

Axe si transmisii

Axe si transmisii

Noutati

Buldozer mai inteligent

10.02.2016

  

Komatsu Europe a prezentat noul buldozer D85EXi/PXi-18, model ce apartine gamei de modele echipate cu tehnologia inteligenta Machine Control. Sistemul permite gestionarea automatizata a tuturor operatiunilor, de la cele mai dificile sapaturi pana la nivelarea fina. Acest lucru se face prin detectarea si controlul sarcinii la nivelul lamei, optimizand startul excavatiei si minimizand alunecarea senilelor.

Sistemul este complet integrat, astfel ca operatorul nu trebuie sa urce pe lama de fiecare data cand intra si iese din schimb, pentru a instala/demonta antenele GNSS, a fixa cabluri sau a actiona anumite conxiuni electrice.
Propulsat de un motor diesel de 11 litri si 264 CP, echipat cu filtru de particule Komatsu Diesel (KDPF) si un sistem de reductie catalitica selectiva (SCR), noul model emite cu 85% mai putine particule decat vechea generatie.

D855EX-18 este hipat sistemul de lama patentat SIGMADOZER, ce confera o capacitate mare a lamei, de 7,2 mc. SIGMADOZER imbunatateste performantele de lucru si mareste productivitatea cu pana la 15% comparativ cu o lama conventionala Semi-U. Lama prezinta un design frontal adaptat pentru sapare si impingere la mijlocul sectiunii. De asemenea, capacitatea de manipulare a solului a fost crescuta, iar rezistenta la sapare diminuata.

In ceea ce priveste confortul si ergonomia cabinei, noul model ofera in standard scaun cu suspensie pneumatica si incalzire, iar plansa de bord inglobeaza un monitor LCD de 7 inci pentru afisarea parametrilor de functionare si a imaginilor capturate de camera video posterioara, la rularea cu spatele.