Dinti de cupe, lame si cupe

Lanturi si role

Axe si transmisii

Axe si transmisii

Noutati

Premiile pentru inovatie BAUMA 2016

26.04.2016

  

Cu ocazia editiei de primavara a expozitiei Bauma, ce a avut loc la inceputul lunii aprilie, au fost acordate traditionalele premii pentru inovatie. Anul acesta, cele sase distinctii au mers la:

- Kramer-Werke, Pfullendorf, Germania (Utilaje)
- IMKO, Ettlingen, Germania (Componente)
- Leonhard Weiss & Co, Göppingen, Germania (Procese de constructie)
- Universitatea Tehnica din Dresda, Departamentul Tehnologiei Constructiilor de Masini (Cercetare)
- Groupul Mecalac, Annecy-le-Vieux, Franta si Universitatea Tehnica din Dresda (Design)

Kramer-Werke a primit premiul pentru dezvoltarea incarcatorului frontal 5055e care are propulsie electrica si tractiune 4x4. Avand in vedere ca are emisii zero, utilajul pare a fi perfect pentru lucrarile executate in cladiri si tuneluri. Astfel, nu mai este nevoie de sisteme scumpe de ventilatie sau eliminare a gazelor de evacuare.

Premiul primit de IMKO la categoria Componente se refera la analizorul Sono apa-ciment. Acest device masoara rapid si simplu cantitatea de apa continuta de cimentul proaspat. Utilizatorul introduce parametrii cimentului si scufunda analizorul, care este fixat printr-o o baliza intr-o cupa de ciment. Display-ul afiseaza continutul de apa.

La categoria Procese de constructie, Leonhard Weiss & Co a primit premiul pentru renovarea unui pod de fier uzat, printr-o procedura foarte simpla. Mai precis, s-au reparat portiunile afectate dupa care s-a aplicat un start de rasina sintetica adeziva ce formeza suprafata drumului. Peste aceastas s-a imprastiat apoi pulbere de bauxita. În continuare, s-a aplicat o plasa de armare, precum și un beton special de inalta rezistenta, dezvoltat de Contec International.

Universitatea Tehnica din Dresda, Departamentul Tehnologiei Constructiilor de Masini a castigat datorita unui proiect de cercetare ce ar putea revolutiona procesul de constructie al cladirilor, dar si design-ul acestora. Este vorba despre metoda de printare 3D a cimentului. Folosindu-se utilaje adaptate pentru lucrul in spatiile mari si avand un cap de printare special, ce poate aplica in straturi cimentul cu uscare rapida, s-ar putea construi cladiri intregi, mult mai rapid, mai ieftin si mai simplu.

In fine, Groupul Mecalac, Annecy-le-Vieux, Franta si Universitatea Tehnica din Dresda au primit premiile de design pentru noua generatie de diggere, respectiv cabina Genius Cab.

 

Via http://www.worldhighways.com/